У Запоріжжі триває набір добровольців до «Гвардії наступу»

08.03.2023 14:10

Для посилення української сили оборони саме у наступальних діях зі звільнення всіх окупованих територій високовмотивованими воїнами державою розпочато національну кампанію з рекрутингу. Вона спрямована винятково на найм вмотивованих людей, які добровільно записуються до тих бригад, що найкраще відповідають їм за ідеологією та цінностями.

Загалом триває запис до 8 бригад з добровольців. Національна гвардія України запрошує у «Буревій», «Червону калину», «Кара-Даг», «Рубіж», «Спартан» та легендарний «Азов». У Державній прикордонній службі України добровольців чекають у бригаді «Сталевий кордон». У Національній поліції України – у штурмовій бригаді «Лють».

Як відомо, подати заявку на вступ кандидати можуть як онлайн на офіційному сайті «Гвардії наступу» storm.mvs.gov.ua, або ж офлайн - у місцевих ЦНАПах. До прикладу у Запоріжжі рекрутингові центри працюють щоденно з 9.00 до 19.00 на базі двох з них: Вознесенівського (Центрального) Центру надання адміністративних послуг (бульвар Центральний, 27), територіального підрозділу Центру надання адміністративних послуг міста по Хортицькому району (вул. Світла, 2/просп. Інженера Преображенського, 1). Додаткову консультацію також можна отримати за номером гарячої лінії: 0 800 10 00 20.

Вознесенівський (Центральний) ЦНАП, зокрема, працює за принципом «єдиного офісу» і «відкритого простору». В межах одного приміщення надаються різні види послуг. В ньому ж розташувалися й представники силових відомств – Національної гвардії, Національної поліції та Прикордонної служби. Кандидати-добровольці можуть дізнатися додаткову інформацію і в разі виявлення бажання – вступити до лав одного з військових формувань, обравши те з них, що мотивує їх найбільше.

- Відповідно до поставленого урядом доручення - стосовно розгортання центрів рекрутингу - у Запоріжжі саме ЦНАПи прийняли активну участь і долучилися до цієї роботи. На базі двох наших ЦНАПів, у Вознесенніському та Хортицькому районах, розгорнуто і налагоджено роботу центрів рекрутингу, яка проводиться представниками Національної поліції, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України. Міська влада дуже швидко відреагувала на поставлену задачу і протягом доби було розгорнуто й організовано робочі місця саме на базі цих двох ЦНАПів, - розповіла директорка департаменту адміністративних послуг Запорізької міськради Наталія Мила.

Чимало кандидатів виявляють бажання вступити до лав бригад Національної Гвардії, адже там їх найбільше - шість. Середній вік добровольців – 30-40 років. Спершу вони проходять співбесіду та обов’язкові перевірки - психологічне тестування, медичний огляд. Має значення й фізична підготовка. Коли всі етапи успішно пройдені – бійця відправляють на навчання.

- Від нашої бригади сформована спеціальна рекрутингова група, яка знаходиться у Вознесенівському ЦНАПі у складі офіцера відділу кадрів, офіцера-психолога. Людина, якщо звертається до них, спочатку отримує інформацію про умови проходження служби, а також про перелік документів, які необхідно зібрати. Всі кандидати обов’язково перевіряються по базі Нацполіції. Після цього, якщо людина приносить всі необхідні документи, проходить військово-лікарську комісію і відповідає психологічним критеріям – тобто, вона стійка і готова виконувати завдання - тоді ми вже цю людину приймаємо і відправляємо далі на навчання, - заступник командира бригади НГУ Сергій Круглов.