Міська влада оперативно реагує на звернення запоріжців

27.12.2017 14:25

На особистому прийомі до міського голови Володимира Буряку звернулися жителі будинку по вул. Покровській, 35, 37, вул. Троїцькій, 38, з проханням допомогти вирішити питання нарахувань за тепло в опалювальний період.

Мешканці будинків по вулиці Троїцькій, 38, вулиці Покровській, 35,37 розповіли, що в період опалювального сезону по лічильнику їм нараховувалися великі суми за опалення - 50-60 гривень за квадратний метр. Багато в чому це пов'язано зі станом трубопроводів, через які тепло подається до цих будинків, а також постійними «перетопами». Міський голова Володимир Буряк доручив перерахувати рахунки за опалення, не перекладаючи теплові втрати на плечі мешканців. Також міський голова поставив завдання включити реконструкцію системи опалення на цій ділянці в план ремонтів.

Сьогодні голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий зустрівся з жителями будинків по вул. Покровська, 35, 37, і перевірив якість виконаних робіт.

- Мешканці будинків по вул. Покровській, 35, 37, вул. Троїцькій, 38 звернулися до міської влади з проблемою високого тарифу, який був розрахований після установки загальнобудинкового лічильника. Через те, що частина комунікацій проходила над землею, труби постійно перебували в критичному стані, відповідно вартість тепла була високою. Фахівцями концерну «Міські теплові мережі, була проведена реконструкція систем подачі теплоносія, і перерахована оплата за тепло , - розповів Валерій Мостовий.

Мешканка будинку по вул. Покровська, 35 Галина Савастєєва розповіла, що труби, по яких тепло надходило в будинку, знаходилися в поганому стані. Частина систем проходять не під землею, а по вулиці, а тому постійно зношувалося ізоляційне покриття, були тепловтрати. У цих будинках живуть в основному пенсіонери, і оплатити такий тариф мешканці були не в змозі. Після звернення до міського голови Володимира Буряка, проблеми були вирішені. Було виконано перерахунок тарифу з 60 грн. до 23, і також проведена реконструкція тепломереж. Як зазначила Галина Севастєєва, зараз температурний режим в квартирах покращився, і за тепло мешканці сплачують за середнім тарифом.