У Запоріжжі «Лікарі без кордонів» проводять виїзні консультації

13.03.2023 14:10

Безплатні ліки та медичні консультації. Таку допомогу запоріжцям та внутрішньо переміщеним особам надають працівники міжнародної благодійної організації «Лікарі без кордонів». Зокрема, мобільні медичні бригади проводять виїзні консультації у шелтерах.

Так, щоразу на прийом у шелтерах приходять щонайменше 20 осіб. Фахівці мобільної групи розповідають, кожного пацієнта консультують індивідуально, щоб надати якісну допомогу та видати необхідні медикаменти.

- Ми робимо швидкий тест на глюкозу крові глюкометром. Також ми можемо робити аналіз сечі, якщо треба визначити: це хвороба нирок або це біль у спині, щоб визначитися, чи треба надавати антибіотик чи ні. Також, якщо екстрена ситуація, а саме біль у серці, ми можемо зробити електрокардіографію. Ну і виміряти тиск, температуру, - розповіла лікарка-терапевт Альона Кондур.

Безоплатну кваліфіковану медичну допомогу спеціалісти міжнародної благодійної організації «Лікарі без кордонів» надають як внутрішньо переміщеним особам, так і містянам. Проте зазначають, аби отримати допомогу та подальше лікування спеціалістів певного профілю, варто все ж укласти декларацію з сімейним лікарем.

- Намагаємося допомогти людям більш вразливим, які потребують постійного прийому ліків, але, на жаль, не мають поки доступу до свого сімейного лікаря. Звісно, ми їм рекомендуємо також вкласти декларації, щоб надалі вони могли отримувати препарати у своїх лікарів, - додала Альона Кондур.

Загалом у Запоріжжі понад 20 прихистків, в кожному з яких «Лікарі без кордонів» надають медичні консультації двічі на місяць. Інформацію про дні прийомів можна отримати в адміністрації шелтеру.