У Запоріжжі працює хаб для жінок «ВОНА»

13.03.2023 14:55

Робота хабу «ВОНА» спрямована на розвиток професійного потенціалу жінок, які постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства та перебувають у групі ризику або опинилися в скрутних життєвих обставинах. Там можна безкоштовно отримати консультацію кар’єрної радниці та допомогу на всіх етапах пошуку роботи або започаткування власного бізнесу.

Хаб «ВОНА» був відкритий у рамках проєкту Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні UNFPA за фінансової підтримки USAID разом з Громадською організацією «Ділові українські жінки в Запорізькій області».

За пів року роботи в хабі відбулося 25 бізнес-тренінгів, учасницями яких стали близько 400 жінок. Майже стільки ж отримали консультацію від кар’єрних радниць та допомогу в створенні резюме. В хабі жінки також мають можливість опанувати нову професію, що має попит на ринку праці.

Наразі хаб взаємодіє з багатьма благодійними організаціями та міським центром соціальних служб, які опікуються проблемами жінок. Завдяки такій співпраці запоріжанки та вимушені переселенки, що нині проживають в обласному центрі, можуть вчасно отримати кваліфіковану допомогу.

- Міський центр соціальних служб проводить первинну оцінку і за потреби також рекомендує чи направляє на проходження навчальних програм у хаб «ВОНА». Це особливо важливо на сьогоднішній день, оскільки є досить багато людей, які були вимушені змінити місце проживання, - зазначив заступник директора Запорізького міського центру соціальних служб Володимир Кукін.

До кар’єрного хабу «Вона» дівчат та жінок також направляють спеціалісти благодійного фонду «Посмішка.ЮА». А «Карітас Запоріжжя» організував там соціальну перукарню. В квітні в хабі розпочне роботу школа стартапу для жінок, що прагнуть займатися інноваційним підприємництвом.