Володимир Буряк провів особистий прийом городян

28.12.2017 09:00

У середу, 27 грудня, міський голова Володимир Буряк провів черговий особистий прийом громадян. Серед тих, хто прийшов на прийом запоріжці, які звернулися за допомогою в ремонті житлового фонду, допомогою в наданні житла інваліду першої групи і так далі.

Галина Борисівна, інвалід першої групи, проживає в одному з гуртожитків на дев'ятому поверсі. Вона пересувається у візку. Приміщення не пристосоване для проживання такої категорії громадян. На прийом прийшла донька, яка просила допомогти з поліпшенням житлових умов.

- Є доручення департаменту ЖКГ вирішити питання про переобладнання ряду нежилих приміщень в гуртожитку по вул. В. Сергієнка під житло. Там буде обладнано житло, в тому числі і житло для вашої мами. На початку року повинен бути підготовлений проект, після цього виконано реконструкцію за кошти міського бюджету. Це повинно бути зроблено в 2018 році. Таке завдання сьогодні поставлене, - заявив Володимир Буряк.

Мешканці одного з під'їздів будинку по пр. Соборному, 133 просили допомогти з ремонтом. Цей під'їзд - гуртожиток, який не ремонтувався багато років. Головна проблема пов'язана з незадовільним станом місць загального користування та внутрішньобудинкових інженерних мереж.

У департаменті з управління житлово-комунальним господарством міської ради вважають, що тут можна обійтися поточним ремонтом. Однак з такою позицією не погодився Володимир Буряк. Якщо прийняти таке рішення, то витрати будуть перекладені на плечі мешканців.

- Мова поки не йде про повне капітальному ремонті. Однак людям необхідно замінити внутрішньобудинкові мережі, привести в порядок місця загального користування. Це вирішить головну проблему - «замокання» стін в приміщеннях через пориви, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова поставив завдання виконати частковий капітальний ремонт у 2018 році за рахунок коштів, які передбачені в міському бюджеті на ремонт гуртожитків.