У Запоріжжі "консервують" зруйнований житловий будинок

15.03.2023 21:05

У Запоріжжі розпочалася консервація будинку,що на вулиці Незалежної України, 67. Нагадаємо, другого березня туди влучили дві ракети, зруйнувавши кілька поверхів. Наразі на місці трагедії працюють комунальники.

Автовишка підіймає працівників на другий поверх зруйновної частини будинку. Згодом його мають накрити. Дерев’яні дошки передають нагору. Там готують місця, де будуть встановлювати крокви. На фундаменті вже кріплять дошки для майбутнього каркасу.

- Будемо повністю закривати обидві сторони, крокви ставити, зашивати бокові стіни, зверху все буде обкладатись плівкою, щоб не потрапляла вода та щоб не залазили мародери. Поки такий фронт робіт, - розповів бригадир будівельників Ігор Карпенко.

Наразі опрацьовано технічний план поетапного виконання робіт, визначено перелік та обсяг необхідних матеріалів, а також спецтехніки, яка буде задіяна на об’єкті. Проте, можливо, будуть ще зміни, адже профіль укриття досить складний.

- Не можемо поки що говорити про кінцеві терміни, адже попереду досить складна і небезпечна робота. Це буде багаторівневе укриття, зумовлене контуром пошкоджень в результаті атаки, - проінформувала прессекретарка КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

Перший день самі будівельники називають підготовчим. Безпосередньо встановлення каркасу планують розпочати вже завтра.