У Запоріжжі відкрилася нова виставка плакатів воєнного часу

16.03.2023 17:50

Сьогодні, 16 березня, в Запоріжжі відкрилась нова виставка в рамках формату «Плакати воєнного часу». Експонуються роботи львівського митця Михайла Скопа.

Михайло Скоп — український міждисциплінарний художник і мистецтвознавець. Аспірант Львівської національної академії мистецтв. Роботи митця виставлялися на артподіях у Києві, Тбілісі, Варшаві, Брюсселі та інших містах.

Працює Михайло у напрямках станкової графіки, діджитал арту, створює стінописи та мультимедійні інсталяції. Його мистецька практика базується на темах сакральності та міфу як формах колективної пам'яті, їх проявів у формування сучасної української ідентичності.

- З початком повномасштабного вторгнення художник створює роботи, натхненні народним дереворитом, у яких відображає образи й символи російсько-української війни. Працює з проблемами пропаганди та стереотипізації образу українців у світі, - розповів директор Туристичного інформаційного центру Олексій Каніщев.

На експозиції представлено свіжих 22 роботи майстра, більшість з яких ще не бачили в інших містах України.

Плакати Михайла експонуються на фасаді Туристичного інформаційного центру (проспект Соборний, 151), на проспекті Маяковського та рекламних кубах по місту. Виставка триватиме до 6 квітня.