Районна комісія перевірила роботу "Пункту незламності" у Шевченківському районі

16.03.2023 18:50

У Шевченківському районі Запоріжжя сьогодні працюють понад 30 «Пунктів Незламності». Багато з них облаштовані на місці колишніх територіально-інформаційних центрів. Там під час повітряної тривоги чи блекауту запоріжці можуть перечекати небезпеку та одночасно зігрітись і відпочити.

В один із найвіддаленіших «Пунктів Незламності» у Шевченківському районі, що розташований у селищі Тепличне за адресою вул. Центральна, 8а, з перевіркою завітала районна комісія.

У цьому пункті одночасно можуть перебувати понад дві сотні людей. Запасів їжі та води вистачить на кілька днів. Працює буфет, де безкоштовно можна перекусити та випити чай або каву.

Пункт оснащено трьома генераторами, у разі блекуауту їхньої потужності вистачить, аби люди підзарядили телефони та закип’ятили чайники.

Працює медпункт, що є обов’язковим у кожному осередку безпеки. Медики, у разі потреби, нададуть першу медичну допомогу. Є тут і сучасна аптечка, укомплектована всім необхідним. У ній наявні засоби для зупинки кровотечі, перев’язувальний матеріал, ліки, сорбенти тощо. Є у ній навіть спеціальний гемостатичний бинт, що зупиняє кров впродовж семи хвилин. Керівники пункту зазначають, частина медиків заздалегідь пройшла курси першої домедичної допомоги. Ще частина — долучиться до навчання у квітні.

Окрему увагу в осередку приділили кімнаті матері та дитини: зробили спеціальні отвори у стінах, аби було зручно слідкувати за малюками. Також змайстрували сповивальний столик. Поруч із цим облаштували й дитячу кімнату для розваг.

Подбали тут і про інші категорії населення. Окремо є кімната для людей похилого віку. Вона розташована разом з медичним кабінетом. В разі необхідності медики  швидко зможуть надати першу допомогу. В цій кімнаті облаштовані розкладачки, столи та стільці для відпочинку.

Також у «Пункті Незламності» є інформаційні матеріали з адресами найближчих медзакладів, телефонами екстрених служб та іншою корисною інформацією.

Перевірку «Пункт Незламності» пройшов на «відмінно».