Володимир Буряк: «Програма «Запорізький трамвай» на 2017 рік виконана»

29.12.2017 10:49

Сьогодні виходить на лінію четвертий трамвай, виготовлений у Запоріжжі на базі комунального підприємства «Запоріжелектротранс». Програма «Запорізький трамвай» на 2017 рік виконана в повному обсязі. Про це повідомив на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Нагадаємо, реалізація програми Володимира Буряка «Запорізький трамвай» стартувала в 2017 році. На базі «Запоріжелектротрансу» почали збирати трамваї запорізького виробництва. Необхідні комплектуючі закуповували за кошти міського бюджету.

Нові трамваї обходяться місту в три рази дешевше, ніж придбання їх в інших містах. Вони споживають на 30% менше електроенергії. Трамваї частково з низькою підлогою, тобто, пристосовані для проїзду людей з обмеженими можливостями.

Ось що написав Володимир Буряк на своїй публічній сторінці в «Фейсбуці»:

«Завершуємо рік ще однією подією, важливою для Запоріжжя. Сьогодні вийде на лінію четвертий Запорізький трамвай. Йдемо за планом! Програма «Запорізький трамвай» на 2017 рік виконана в повному обсязі.

Наступного року продовжимо реалізацію проекту. Плануємо зібрати на базі «Запоріжелектротрансу» ще п'ять сучасних трамваїв. Трамваїв, що відповідають всім нормам безпеки і комфорту, пристосованих для проїзду людей з обмеженими можливостями. Кошти в міському бюджеті на це передбачені.

Рухомий склад нашого міського електротранспорту потребує оновлення, і ми зробили перші кроки в потрібному напрямку. Запоріжці вже оцінили переваги перших трамваїв запорізького виробництва.

Це не означає, що ми обмежимося лише виготовленням трамваїв у розвитку комунального громадського транспорту в Запоріжжі. Будемо продовжувати капітальний ремонт трамваїв і тролейбусів, купувати великі автобуси.

Комунальні автобуси великої місткості вже працюють не тільки на 18, але і на новому 17 маршрутах. У 2018 року кількість таких автобусів збільшиться. Будемо виводити їх на нові маршрути, вирішуючи транспортну проблему спальних мікрорайонів міста.

Як і раніше розраховую, що це стане прикладом для приватних перевізників, які почнуть вкладати більше коштів в розвиток власного бізнесу і поступово закуповувати великі і середні автобуси».