У Запоріжжі продовжують встановлювати нові пожежні гідранти

17.03.2023 19:05

У Запоріжжі триває робота по заміні пожежних гідрантів на сучасні наземні. 100 червоних гідрантів місто отримало в рамках допомоги від місцевого бізнесу.

Один з гідрантів установили на перехресті вулиць Шкільної та Української. Такий пристрій допоможе у разі надзвичайної ситуації гасити пожежі.

- Це більш сучасні і надійні гідранти, які дозволяють швидше підключатися робітникам ДСНС до пожежних гідрантів та забезпечувати при необхідності пожежогасіння водою, - зазначив начальник з експлуатації КП «Водоканал» Руслан Бука.

Оснащення місту на безоплатній основі передала компанія «Торговий дім «ІНВАР». Таких гідрантів на вулицях міста біля соціально значущих об’єктів та житлових будинків встановлено вже понад двадцять. Облаштування нового фахівці «Водоканалу» почали вночі з підземних робіт. У колодязі замінили запірну арматуру та демонтували старий гідрант. При цьому водопостачання на прилеглих вулицях вимикали лише на кілька годин. Основну ж роботу з монтажу встигли виконати за 4 години.

Всі крани до монтажу пройшли краш-тест рятувальниками. Найближчим часом планують встановити ще понад 80 наземних гідрантів по всьому Запоріжжю.