Працівники «Запоріжремсервісу» продовжують «консервувати» конструкції постраждалого будинку

19.03.2023 10:00

На будинку по вулиці Незалежної України, 67, який було частково зруйновано ворожим обстрілом, продовжується встановлення дерев’яного каркасу над пошкодженими будівельними конструкціями. Роботи виконуються у рамках «консервації» пошкоджених елементів, щоб захистити їх від наслідків негоди.

На будинку працюють робітники комунального підприємства «Запоріжремсервіс», залучено техніку підприємства. Потім встановлений каркас буде накрито плівкою. Комунальники не припиняють роботу, працюють і у вихідні.

Зазначимо, також продовжується обстеження будинку фахівцями Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій. Вони мають надати офіційний висновок щодо стану багатоповерхівки, можливостей її відновлення, рекомендації щодо виконання робіт. За попередніми висновками фахівців інституту будинок підлягає відновленню, однак поки очікується офіційний висновок. Його розробка повинна завершитися наприкінці березня – на початку квітня.

Також вже укладено договір з проєктною організацією щодо розробки проєкту відновлення будинку. Вони вже почали роботу, однак їх подальші дії залежатимуть від висновків фахівців інституту.