У Запоріжжі триває «консервація» постраждалого від обстрілу будинку

20.03.2023 11:30

Наразі фахівці КП «Запоріжремсервіс» виконують роботи зі встановлення дерев’яного каркасу над пошкодженими будівельними конструкціями.

Нагадаємо, багатоповерхівку по вулиці Незалежної України, 67 ворожа ракета атакувала у ніч проти 2 березня. Від удару знесло п’ять поверхів будівлі, обвалився цілий під’їзд. Одразу, разом з рятувальниками, на місці влучання почали працювати комунальники. Після того, як завали було розібрано, розпочали роботи зі зведення захисних конструкцій, аби убезпечити будівлю від впливу погодних умов і дій мародерів.

- КП «Запоріжремсервіс» продовжує роботи з "консервації" пошкоджених будівельних конструкцій. Минулого тижня несприятливі погодні умови внесли свої корективи, але робітники працювали без вихідних, все надолужили. Зокрема, зібрали кроквяні конструкції загальною площею близько 70 кв. м. Продовжується спорудження каркасу, на який згодом натягуватиметься плівка. Також готують допоміжні конструкції, необхідні для проведення робіт, - розповіла представниця КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

Комунальники обіцяють оперативно завершити "консервацію" пошкоджених елементів, втім перебіг робіт ускладнюється необхідністю зведення багаторівневих захисних конструкцій. Перш за все це пов’язано з нерівним контуром пошкоджень.

Зазначимо, також триває обстеження будинку фахівцями Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій. Вони мають надати офіційний висновок щодо стану багатоповерхівки та можливостей її відновлення, рекомендації щодо виконання робіт. За попередніми висновками фахівців інституту будинок підлягає відновленню, однак поки очікується офіційний висновок. Його розробка повинна завершитися наприкінці березня – на початку квітня.