У Запоріжжі завершили аварійно-ремонтні роботи на місці влучання ворожої ракети, що сталось 18 березня

20.03.2023 18:40

Нагадаємо, вночі 18 березня росіяни вкотре атакували обласний центр. Зруйнували ресторан та пошкодили навколишні житлові будинки.

Ліквідовувати наслідки та розбирати завали приїхали рятувальники і комунальні служби. Працювали протягом вихідних практично без відпочинку. Роботи розпочали з демонтажу розтрощених склопакетів у будинках. Далі фахівці “Запоріжремсервісу”, міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби почали закривати OSB-плитами розбиті вікна.

Лише протягом першого дня ліквідації наслідків «прильоту» було використано близько півтори сотні OSB-плит. На об’єкті працювали близько 40 комунальників. Було задіяно більше 10 одиниць техніки. 

Представники  міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби знімали пошкоджене покриття даху будівель та прибирали будівельне сміття. А також на підвісних канатах та зі спецобладнанням спускались з даху будинків і підшивали фронтони. Працювали на місці і робітники КП "ЕЛУАШ".

Було вивезено 15 тонн потрощеного скла та іншого будівельного сміття. 

На місці надзвичайної ситуації працювали також психологи та спеціалісти соціального захисту, які надавали людям необхідну допомогу.  У спеціально облаштованому комунальному автобусі кожен міг зігрітися, перекусити та отримати необхідну підтримку.

Перебіг робіт був під контролем міської влади.