У Запоріжжі відкрився новий простір для дітей «Спільно»

21.03.2023 13:15

На базі гуртожитку Хортицької національної академії відкрився центр для дітей «Спільно», де з малечею працюватимуть психологи та дитячі аніматори. Туди за кваліфікованою допомогою можуть звернутись як вимушені переселенці, так і запоріжці.

Як розповіли спеціалісти, діяльність нового простору в першу чергу буде спрямована на роботу з дітьми віком до 18 років, їх соціалізацію та психологічну підтримку. Тут для дітей будуть проходити розвиваючі ігри, тренінги та майстер-класи, а батьки зможуть отримати консультацію психолога щодо питань виховання та підтримки малечі.

Майстер-класи та тренінги розділені у часі. Для молодшої групи їх проводитимуть у першій половині дня, для старшої — у другій.

Відкриття такого простору стало можливим завдяки співпраці з «Громадською організацією «Освітня платформа» та міжнародним фондом Unicef.

Під час урочистого відкриття простору сім’ї з дітьми отримали подарунки від благодійників.

Щоб потрапити до центру, перед кожним заходом батьки дітей мають зареєструватись.

Фахівці нового центру зазначають: попри те, що  робота простору спрямована насамперед на малечу, дорослі також можуть звернутися за психологічною або соціальною підтримкою.