Запорізькі митці розповіли, як проходила фотовиставка «Війна у нашому домі» в Фінляндії

21.03.2023 13:40

У фінському місті Лахті, яке є побратимом Запоріжжя, відбулася фотовиставка «Війна у нашому домі: Запоріжжя». ЇЇ проведення ініціював «Гуманітарно-інформаційний центр» до роковин повномасштабного російського вторгнення. Як проходила виставка та як на неї відреагували мешканці Лахті, розповіли представники запорізької делегації в пресцентрі обласної спілки журналістів.

На виставці було представлено 12 інформаційних стендів щодо війни в Україні, а також світлини, зроблені запорізькими фотографами в мирний час та вже після повномасштабного вторгнення. Європейці змогли побачити усі жахіття війни і порівняти з власним життям.

- Люди в Фінляндії дуже переживають за те, що відбувається в Україні. І нашу гуманітарно-інформаційну місію, метою якої був цей захід, люди зустріли з повагою, - розповів голова правління ГО «Гуманітарно-інформаційний центр» Костянтин Гургура.

Запорізькі митці, які представляли свої роботи на виставці, зазначають, що їм вдалося донести до європейців усі жахи війни та ще більше зацікавити їх Україною.

Під час візиту до Фінляндії відбулися робочі зустрічі, присвячені розвитку ділового співробітництва у сфері освіти, енергозберігаючих технологій, екології та відбудови Запоріжжя після війни.