У Запоріжжі триває весняний благоустрій

22.03.2023 09:35

Фахівці міських комунальних підприємств зосередились на приведенні до ладу зелених насаджень. Зокрема, тривають роботи з кронування та видалення аварійних дерев. Комунальники упорядковують зелені насадження на прибудинкових територіях, у міських парках та скверах.

Так, у дворах по вулиці Перемоги, 42 кронують та видаляють аварійні дерева. У цьому дворі спиляли 4 таких дерева - щодо них є відповідні акти. Адже вони гіллям зачіпали електромережі, а коріння одного з них проросло під каналізаційний люк.

- Є графік щодо ліквідації аварійних дерев до кінця року, але в нього вносяться зміни. У процесі робіт виявляють нові аварійні дерева, десь ситуація аварійна, яка вимагає зробити це швидше. Зараз, поки не почався рух соку в деревах, ми проводимо кронацію. Потім кронацію не будемо робити, будемо тільки робити видалення, - розповів заступник голови районної адміністрації міськради по Вознесенівському району Віталій Лисак.

Тривають роботи з благоустрою і у парку Трудової слави на бульварі Шевченка. Тут фахівці КРБП «Зеленбуд» виконують санітарну обрізку сакур. Формування крони має не лише естетичну функцію, а й дозволяє дереву отримувати більше сонячного світла та забезпечує вільну циркуляцію повітря. За словами «зеленбудівців» роботи важливо закінчити перед тим, як у деревах почнеться інтенсивний рух соку.

- Взимку ми намагаємось обрізати дерева під природній вигляд залежно від сорту. Зараз, у березні, ми завершуємо санітарну обрізку насаджень. Прагнемо виконати роботи до активного руху соку, - зазначила виконроб дільниці Вознесенівського району КРБП «Зеленбуд» Тетяна Крутік.

Наразі добігають кінця роботи з санітарної обрізки дерев поблизу адміністративних будівель та у міських парках і скверах.