Міські служби ліквідовують наслідки ворожого обстрілу

22.03.2023 17:30

Представники міських служб одразу ж прибули на місце. Вони розпочали працювати на прилеглих будинках, які також постраждали від обстрілу. На найбільш постраждалих будинках у цей час працювали рятувальники ДСНС.

Задіяні 45 робітників комунального підприємства «Запоріжремсервіс», серед них як фахівці Муніципальної аварійної служби так і ремонтники, 9 одиниць техніки підприємства. Комунальники вже «закривають» плитами OSB вибиті вікна у прилеглих будинках. «Запоріжремсервісу» допомагають фахівці міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби. 11 робітників та дві одиниці техніки. Вони демонтують пошкоджені вікна. Допомагають «Запоріжремсервісу» робітники та техніка «Водоканалу», концерну «Міські теплові мережі», комунальних підприємств «ЕЛУАШ», «Запоріжміськсвітло», «Зеленбуд». Загалом більше двадцяти робітників та 9 одиниць техніки. Працюють 20 волонтерів.

На місці працюють соціальні працівники, психологи, представники районної адміністрації. Відбувається реєстрація мешканців постраждалих квартир. Людей консультують, надають їм необхідні інформаційні матеріали, пояснюють, як діяти далі. Працює великий комунальний автобус з генератором, де можна випити гарячого чаю або кави.

Людям пропонують місця для тимчасового проживання. Кілька людей погодилися поселитися у модульному містечку та шелтерах. Також у трьох прилеглих навчальних закладах розгорнуть "Пункти Незламності", куди люди можуть звернутися за допомогою.

Виконання робіт контролював секретар міської ради Анатолій Куртєв.