Щодо ліквідації наслідків ворожого обстрілу

22.03.2023 21:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Запоріжці!

Пошуково-рятувальні роботи та слідчо-оперативні дії біля постраждалих будинків завершено.

Сьогодні рятувальники врятували шістьох людей. За життя ще 25 людей зараз борються запорізькі медики. Троє постраждалих знаходяться у важкому стані, 19 людей перебувають у стані середньої тяжкості. Від усього серця бажаємо всім одужання! Молимося та віримо у їхні сили!

На цей час відомо, що, окрім двох багатоповерхівок, які отримали значні пошкодження і в яких постраждало 34 квартири, ушкодження від вибухової хвилі отримали також вікна і балкони ще 12 прилеглих будинків. Загалом пошкодження різного ступеню отримали більше трьохсот квартир.

П’яти людям, які звернулися за допомогою про розселення, ми надали місця у модульному містечку та в одному з шелтерів.

Міські служби знаходяться на місцях з самого моменту прильоту. Сьогодні у роботах були задіяні фахівці та техніка міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби, «Запоріжремсервісу», «Водоканалу», «Запоріжміськсвітла», «ЕЛУАШу», «Міських теплових мереж». Зокрема комунальники демонтували залишки пошкоджених вікон та «закривали» їх плитами OSB і плівкою. Завтра роботи продовжаться.

Зараз у кожного свій фронт, і разом ми обов’язково переможемо! Віримо в Бога. Молимося за Запоріжжя. Дякуємо Збройним Силам України.

Тихої усім ночі.