Першим в новому 2018 році в Запоріжжі народився хлопчик

02.01.2018 11:44

У новорічну ніч в запорізьких пологових будинках з'явилися на світ 7 малюків. Першим народився хлопчик. За традицією міська влада вітає батьків новонароджених дітей.

У Запоріжжі протягом ряду років існує добра традиція вітати батьків перших новонароджених хлопчиків і дівчаток, які з'явилися на світ 1 січня і 14 жовтня, у День визволення міста.

Сьогодні керуючий справами виконкому міської ради Роман Омельянович відвідав пологові будинки, щоб сказати теплі слова побажань щасливим батькам і передати подарунки - ліжечка для малюків.

Маленький запоріжець Ілля з'явився на світ у Новорічну ніч фактично під бій курантів о 00:01 у пологовому будинку №4. Вага хлопчика 3,730 кг і зріст 55 см. Малюк друга дитина в сім'ї Юлії Кірєєвої і Олексія Стольника.

Аринці всього два дні від народження. Дівчинка з'явилася на світ 1 січня о 1:00 у пологовому будинку №3 з вагою 3,700 кг і зростом 50 см. Арина також друга дитина в сім'ї Ірини та Сергія Добровольських.

- Традиційно вітаємо батьків перших новонароджених хлопчика і дівчинки в Новому році. Бажаємо міцного здоров'я, бути щасливими, малюкам рости і радувати своїми успіхами. Дитинство і материнство є пріоритетами для кожної людини. Міська влада приділяє окрему увагу цим напрямкам охорони здоров'я, зокрема, щоб пологові будинки були оснащені сучасним обладнанням, надавалася своєчасна кваліфікована допомога, а пацієнтам було тепло і затишно. Ці пріоритети будуть незмінними і у 2018 році, - сказав Роман Омельянович.

Директор департаменту охорони здоров'я міської ради Вікторія Ушакова зазначила, що за останні два роки пологові будинки, яких в місті функціонує три, були оснащені сучасним реанімаційним, дихальним, діагностичним, лікувальним обладнанням.

Всього за підсумками 2017 року у пологових будинках Запоріжжя на світ з'явилися 5800 малюків. У перший день Нового року народилися 5 хлопчиків та 2 дівчинки.