У Запоріжжі розпочався комплексний благоустрій територій до поминальних днів

23.03.2023 14:05

Через місяць запоріжці за традицією підуть до місць поховань своїх родичів та близьких, щоб віддати їм данину пам’яті. Для комунальних служб це час комплексного впорядкування територій та доріг, які ведуть до міських цвинтарів. Сьогодні представники міської влади та комунальних підприємств перевірили, як іде робота в Шевченківському районі.

У Шевченківському районі розташовані три великих кладовища – Матвіївське, Леваневське, Капустяне – та ще два малих. Сьогодні працівники КП «ЕЛУАШ» зайняті поточним ремонтом дороги на вулиці Автодорожній, яка веде до Матвіївського цвинтаря, і в районі Військового містечка у селищі Леваневського поблизу однойменного цвинтаря.

На вулиці Автодорожній шляховики виконують поточний ремонт, заплановано вкласти асфальт на площі 2,5 тис. кв. метрів. Як розповіла місцева жителька Марія Потоцька, що живе на цій вулиці 60 років, дорога була у вкрай незадовільному стані, розбита фурами, тому дуже радіє нинішньому оновленню.

Як відзначив директор департаменту муніципального управління Запорізької міської ради Віталій Лисенко, відповідні служби відпрацювали графік робіт продовж місяця, до 23 квітня, у Шевченківському, Заводському, Комунарському і Дніпровському районах, де розташовані великі міські кладовища, щоб підготувати під’їзні дороги і впорядкувати навколишні території. До уваги брали і оцінку фахівців, і запити громадян до своїх депутатів міськради.

Заступник міського голови Запоріжжя Степан Махсма також розповів про специфіку дорожніх робіт у Запоріжжі цією весною.

- Нещодавно почали працювати асфальтні заводи. І міська влада не гає часу, щоб розпочати ремонти доріг у місті. Визначилися з графіком робіт по всіх дорогах, які ведуть до міських кладовищ. Протягом місяця потрібно впорядкувати 80 тис. кв. метрів шляхового полотна. Для цього виділено понад 11 мільйонів гривень. Також визначені пріоритети ремонтних робіт на головних дорогах і у приватному секторі. Процедура початку робіт цього року значно спрощена, тому що міські дороги передані на баланс КП «ЕЛУАШ». Це дає змогу вже зараз почати ремонти на дорогах, - відзначив Степан Махсма.

Представники районних адміністрацій,  КП «ЕЛУАШ», Інспекції з благоустрою міськради, КП «Зеленбуд» будуть раз на тиждень протягом місяця перевіряти, як ідуть комплексні роботи з благоустрою під’їзних доріг до кладовищ.