Володимир Буряк доручив перевірити, як прибрали територію ялинкових базарів

02.01.2018 14:21

Міський голова Володимир Буряк поставив завдання інспекції з благоустрою, районним адміністраціям міської ради проконтролювати виконання прибирання ділянок, на яких розташовувалися ялинкові базари.

- На наступній оперативці доповісте про результати перевірки. У разі виявлення сміття, ялинок, які залишилися, територія повинна бути прибрана, а винні в несвоєчасному прибиранні притягнуті до відповідальності, - зазначив Володимир Буряк.

У грудні в Запоріжжі працювали 125 ялинкових базарів. Вони були відкриті у всіх районах Запоріжжя. Після завершення роботи підприємці повинні були вивезти решту ялинок, прибрати територію.

Також міський голова звернув увагу профільних заступників на незадовільну роботу з прибирання прибудинкових територій, контейнерних майданчиків в понеділок, 1 січня. Це стосувалося в першу чергу роботи двірників. В ході оперативної наради з'ясувалося, що 1 січня у більшості двірників був офіційний вихідний.

- Мені незрозуміло, чому це було зроблено. Ніхто не говорить, що двірникам потрібно було виходити на роботу о восьмій ранку. Можна було вийти о другій годині дня і прибрати територію. В результаті, виходячи зі свого під'їзду, люди бачили 1 січня сміття. Не можна допустити, щоб це повторилося в дні різдвяних свят, - сказав Володимир Буряк.

Заступник міського голови Олексій Бородай, представники керуючих компаній повідомили, що ці помилки будуть враховані. Сьогодні двірники вийшли на роботу, і прибирають сміття, що скупчилося. Виступаючі запевнили, що в період різдвяних свят подібне не повториться.