В Запоріжжі перевірили «Пункти Незламності» в Комунарському районі

24.03.2023 13:10

Інтернет, світло, тепло і вода. Усім цим забезпечені «Пункти Незламності», що діють в Запоріжжі. Загалом їх близько двохсот. Вони створені в кожному районі міста. Осередки підготовлені до роботи в умовах тривалого знеструмлення. В цьому переконались представники районної влади, які перевіряли роботу «Пунктів Незламності» в Комунарському районі.

Один з «Пунктів Незламності» розташований у запорізькій школі №97. Він розрахований на 150 осіб, але за необхідності тут можуть прийняти до трьохсот. В осередку готові надати необхідну допомогу усім, хто звернеться. Зокрема є можливість підзарядити гаджети. У пункті кажуть, попитом зарядні пристрої користувалися під час погодинного та аварійного вимкнення світла.

Також в «Пункті Незламності» є зручні місця для відпочинку. Окрім цього, тут можна випити гарячого чаю чи кави з солодощами. Електрочайники напоготові. Також є локація відпочинку для дітей. Можна почитати, пограти в ігри або помалювати. Окрім цього, в осередку облаштували й кімнату матері та дитини, тут є, зокрема, пеленальний столик, ліжко для немовляти та засоби гігієни.

- Завдяки допомозі місцевої влади і міжнародних партнерів у нас всі локації повністю забезпечені. Є питна та технічна вода, медпункт з медикаментами, інвентар, ковдри, павербанки, - розповіла директорка Запорізької гімназії №97 Юлія Белименко.

Також облаштована кімната для відпочинку літніх людей. А ще в цьому «Пункті Незламності» навчають, як надавати першу медичну допомогу. Можна отримати не лише теоретичні, а й практичні знання.

- Те, що нам необхідно знати зараз, це як зупинити кровотечу, як відновити дихання, якщо воно зупинилося, як покласти людину правильно, безпечно в бокову позицію. Це ті навички, які зараз особливо потрібні, - розповіла рятувальниця, волонтерка, тренерка Мальтійської служби допомоги з медичного напрямку Оксана Опрятна.

Загалом в закладах освіти Комунарського району діють вісімнадцять «Пунктів Незламності». Ті, в яких представники райадміністрації побували з перевіркою, пройшли її на «відмінно».

- Кожен пункт обладнаний усім необхідним, така ж ситуація по всіх пунктах. Є всі необхідні зони. Людина, яка звернулася в один з таких осередків, отримає профільну допомогу, - розповів заступник голови Комунарської райадміністрації Геннадій Єланський.

«Пункти Незламності» готові до роботи в умовах тривалого знеструмлення. В них є все необхідне, зокрема й інтернет.