У Запоріжжі комунальники продовжують усувати наслідки ракетного обстрілу багатоповерхівок

25.03.2023 10:10

Біля будинків, куди 22 березня поцілила ворожа ракета, злагоджено працюють всі комунальні служби міста. Зранку і до пізнього вечора комунальники усувають наслідки ракетного обстрілу.

За словами фахівців міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби, перший під’їзд одного з будинків, куди влетіла ракета, залишається найнебезпечнішим для робіт рятувальників. Самостійно заходити до під’їзду мешканцям будинку заборонено. Забрати речі люди можуть у супроводі рятувальників з тих квартир, де це безпечно.

У дворах постраждалого кварталу працюють й інші комунальники. Зокрема, КРБП «Зеленбуд» і КП «Запоріжремсервіс» у співпраці з «Добробатом». Прибирають сміття, закривають вибиті вікна.

У двох найбільш пошкоджених будинках вже відновили подачу опалення, електрики та водопостачання. Немає їх тільки у двох під’їздах, що постраждали найбільше.

- Зараз іде процес відновлення газопостачання. Крім того, у семи дев’ятиповерхівках, які постраждали під час вибуху, були відключені ліфти. Зараз ці ліфти теж вже повністю відновлені, - розповів перший заступник міського голови Запоріжжя Олександр Власюк.