У Запоріжжі відкриють шосту філію центру надання адміністративних послуг

03.01.2018 13:02

У Запоріжжі планують відкрити ще одну філію міського центру надання адміністративних послуг. Нова філія з'явиться в Шевченківському районі, в приміщенні районної адміністрації. Підрядники продовжують будівельно-монтажні роботи. Сьогодні міський голова Володимир Буряк під час виїзної наради ознайомився з ходом реконструкції.

Міського голову цікавили причини зриву термінів будівництва. Адже у відповідності з початковим планом роботи повинні були бути завершені до 20 грудня 2017 року. На даний момент терміни довелося перенести.

- Ніколи не приховував, що у нас є недоліки в роботі. Це один з них. Занадто багато часу пройшло від виділення грошей до виконання проекту, проходження експертизи. В результаті роботи стартували пізніше, ніж потрібно. До самого підрядника, який зараз виконує будівельні роботи, питань сьогодні немає. Однак через зазначені проблеми терміни завершення робіт були змінені, хоча спочатку філію планувалося відкрити в грудні, - зазначив Володимир Буряк.

Зараз підрядники обіцяють завершити будівельні роботи протягом місяця - півтора. Після цього буде потрібен час на введення приміщень в експлуатацію, встановлення закупленого обладнання і так далі.

Одне із завдань міської влади - надання населенню адміністративних послуг. Вони повинні бути не тільки якісними, але й доступними.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що ефективним інструментом такої роботи є Центри надання адміністративних послуг. Тут городяни мають можливість отримати в одному місці різні види адміністративних послуг, звернувшись до адміністраторів центрів. Подібні центри створюються у багатьох містах України. Запоріжжя тут серед лідерів.

З огляду на наявність віддалених від центру міста районів і мікрорайонів, з метою спрощення доступу та забезпечення зручності отримання адміністративних послуг городянами і суб'єктами господарської діяльності на території міста функціонують п'ять філій Центру надання адміністративних послуг.

Філії Центру відкриті в Олександрівському (вул. Українська, 50), Вознесенівському (б-р Центральний, 27), Комунарському (вул. Чумаченко, 32), Дніпровському (вул. Кияшко, 22) і Заводському (вул. Лізи Чайкіної, 32) районах. Зараз тривають роботи над створенням філії в Шевченківському районі, яка буде розміщена в будівлі районної адміністрації. Устаткування для філії придбане. Це комп'ютери, оргтехніка, меблі.

Відзначимо, адміністративну послугу житель міста або суб'єкт господарювання може отримати в найближчому до нього філії, або в будь-якій з діючих філій (незалежно від району проживання в Запоріжжі).

- Все це робиться для зручності жителів. Для мене важливо, що ми поступово збільшили кількість послуг, які надаються через адмінцентри практично в три рази. Спочатку їх було понад сорок, тепер більше 130. Городянам не потрібно ходити по різним службам, досить звернутися до філії адміністративного центру, - сказав Володимир Буряк.

Створені в місті філії Центру відповідають сучасним вимогам, мають зручні зали для очікування і операційні зали, обладнані системами відеофіксації, електронними чергами, які передбачають, зокрема, можливість попереднього запису і, таким чином, забезпечують відкритість і прозорість при наданні адміністративних послуг.

Міський голова підкреслив, що робота філій центру адміністративних послуг аналізується. На підставі отриманої інформації їх робота постійно вдосконалюється.