Володимир Буряк призупинив дію рішення виконкому про розподіл обсягів теплової енергії

03.01.2018 13:58

Міський голова Володимир Буряк призупинив дію рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради, яким затверджено новий порядок розподілу обсягів теплової енергії між житловими і нежитловими приміщеннями в багатоквартирних будинках Запоріжжя. За роз'ясненнями з цього питання міська влада звернеться до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, з початком нового опалювального сезону в Запоріжжі почав діяти новий порядок розподілу обсягів теплової енергії між житловими і нежитловими приміщеннями в багатоквартирних будинках. Це було зроблено через прийняття закону про комерційний облік теплової енергії. На підставі цього закону було розроблено і прийнято рішення виконавчого комітету міської ради.

В результаті в порівнянні з минулим роком зросли платежі за опалення власників нежитлових приміщень, розміщених в багатоповерхівках. У той же час знизилися платежі мешканців квартир в двох-триповерхових будинках, в яких розміщується багато нежитлових приміщень.

Сьогодні в міськвиконкомі відбулася зустріч міського голови Володимира Буряка з представниками підприємців, приміщення яких розташовані в житлових будинках. Вони висловили невдоволення з приводу того, що в порівнянні з минулим опалювальним сезоном оплата за тепло для таких приміщень зросла.

В ході обговорення міський голова вирішив призупинити рішення виконавчого комітету міської ради. Володимир Буряк доручив перерахувати зазначеній категорії підприємців оплату за тепло в поточному опалювальному сезоні.

- У нас приймається багато законів, які не підтверджуються необхідними підзаконними актами. Це сталося і в даному випадку. Рішення виконкому я скасувати не можу. Це може зробити лише суд. Тому призупиню дію рішення виконавчого комітету, доручу перерахувати підприємцям оплату за тепло. У той же час ми звернемося за роз'ясненнями до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства щодо прийнятого рішення виконкому, а також затвердження порядку розподілу обсягів теплової енергії між житловими і нежитловими приміщеннями, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова повідомив, що після отримання роз'яснень від Мінрегіону в міськвиконкомі знову пройде зустріч з представниками підприємців, щоб обговорити подальші кроки у вирішенні проблеми.