У Запоріжжі завершується опалювальний сезон

27.03.2023 16:45

31 березня у Запоріжжі завершується опалювальний сезон. Необхідні для цього підготовчі роботи тепловики розпочали сьогодні. Триватимуть вони до кінця березня. У концерні «Міські теплові мережі» зазначають, що керуючі компанії та ОСББ при вимкненні теплопостачання одразу мають відключити внутрішньобудинкові системи, але залишити їх заповненими водою.

- Ми зараз зупиняємо потужне обладнання та консервуємо котли, розпочали вже зниження витрати теплоносія, бо є споживачі, які вже звертаються з листами про зупинку опалення на їхніх об'єктах. З 27 і по 31 березня ми будемо проводити ці роботи, щоб 31 березня закінчити опалювальний період, - зазначила начальниця виробничого відділу концерну «Міські теплові мережі» Олена Петракова.

У концерні «МТМ» зазначають, доклали максимум зусиль для того, аби нинішній опалювальний сезон пройшов успішно і всі споживачі були з теплом. Разом з тим проблемою залишаються борги споживачів за отримане тепло. В концерні кажуть, у порівнянні з 2021 роком відсоток платежів суттєво знизився.

- Ми маємо великі борги населення, ми все розуміємо, що всім важко, однак будь ласка, по можливості, сплачуйте за комунальні послуги. Зараз розпочнеться підготовка до наступного опалювального сезону, якщо концерн не матиме коштів, то, на жаль, підготуватися як треба ми не зможемо, - наголосила Олена Петракова.