У 2017 році в Запоріжжі виконувалися масштабні роботи з озеленення

03.01.2018 14:58

Майже 2 тис. дерев, 14,5 тис. кущів, 100 тис. квітів були висаджені на вулицях, в парках, скверах обласного центру. Місто стало зеленішим та красивішим – такий підсумок роботи КРБП «Зеленбуд» за минулий рік. У 2018 році комунальники продовжать озеленювати Запоріжжя. У планах нові дизайнерські рішення та приємні квіткові сюрпризи.

Протягом року запорізькі озеленювачі працюють, щоб місто було зеленим і затишним. На вулицях, в парках, скверах обласного центру робітники КРБП «Зеленбуд» висаджують дерева і чагарники, упорядковують квітники, газони, доглядають за зеленими насадженнями – поливають їх, прополюють, удобрюють, обрізають. Роботи вистачає у всі сезони.

За підсумками 2017 року Запоріжжя були висаджені близько 2 тис. дерев, 14, 5 тис. кущів, з них 3850 – кущі троянд. Варто відзначити, що вперше роботи з озеленення велися у школах і дошкільних установах, також були охоплені внутрішньодворові території. Дерева і чагарники прикрасили зелені зони більше 20 навчальних закладів міста, 15 дворів.

Також стараннями запорізьких озеленювачів в весняно-літній період місто було прикрашено близько 90 тис. квітів різних видів і кольору. Приємним та красивим подарунком для городян стали нові конструкції з квітів – серця, дерева, арки, водоспади та інші, встановлені в рамках реалізації програми міського голови Володимира Буряка по квітковому озеленення Запоріжжя. З'явилися нові бетонні і підвісні вазони. У весняно-літній період в них висаджували ампельні петунії, восени – хризантеми. Взимку «зеленбудівці» прикрасили вазони гілочками сосен.

У жовтні до Дня міста на території Вознесенівського парку силами комунального підприємства була організована святкова виставка квітів. На її створення знадобилося близько 10 тис. квітів. Тематичні композиції припали до душі городянам і гостям обласного центру. Виставка була популярним місцем відпочинку і фотосесій протягом декількох тижнів.

Також у 2017 році навесні і восени в Запоріжжі була висаджена Алея з 20 сакур. Дерева подаровані запорожцям в рамках оголошеного року Японії в Україні. Алея розмістилася на центральній алеї парку Трудової Слави вздовж проспекту Соборного. Вже цієї весни дерева будуть радувати городян красою цвітіння.

Ще одне красиве та в буквальному сенсі слова квітуче місце відпочинку для городян – Алея троянд. Восени «зеленбудівці» вже висадили тут більше 2 тис. кущів троянд. Всього заплановано, що Алею прикрасять близько 8 тис. квітів.

У 2018 році робота з озеленення обласного центру буде продовжена. У планах КРБП «Зеленбуд» прикрасити місто ще більшою кількістю квітів. Планується, що в районах міста з'являться ще більш 40 оригінальних квіткових конструкцій.