Міські служби продовжують ліквідовувати наслідки ворожого удару

31.03.2023 17:45

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Сьогодні російські терористи знову атакували Запоріжжя прямо посеред білого дня.

Цього разу основний удар на себе прийняли наші пращури – ворожа ракета влучила на територію одного з міських цвинтарів. На жаль, від вибуху постраждали люди та навколишні будинки приватного сектору.

На цей час відомо, що за медичною допомогою звернулося двоє людей. Чоловіки мають легкі ушкодження, від госпіталізації вони відмовилися.

Усього пошкоджено 55 приватних будинків. Чотири з них мають значні руйнування, в решті пошкоджено вікна, двері, покрівлі.

На місці розгорнуто намет Запорізької міської ради, в якому соціальні працівники реєструють мешканців зруйнованих будинків та видають людям гуманітарну допомогу. Працюють психологи. За допомогою до них звернулося семеро людей. Є два комунальних автобуси з генератором, у яких можна зігрітися, отримати харчування та випити гарячі напої.

Також на місці прильоту працюють правоохоронці, співробітники ГУ ДСНС, міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби, «Запоріжремсервісу», «Водоканалу», «ЕЛУАШу», «Запоріжгазу», «Запоріжжяобленерго», волонтери. Комунальники демонтують пошкоджені конструкції, прибирають будівельне сміття, проводять підготовчі роботи для закриття вікон та видають людям плити OSB. З ремонтними матеріалами (а саме з тентами Тарпаулін) допомагають і представники гуманітарної місії «Проліска».