У Запоріжжі реалізується масштабна програма з освітлення вулиць та дворів

04.01.2018 14:00

В обласному центрі багато вулиць з моменту забудови залишалися без системи зовнішнього освітлення. Крім того, по багатьох об'єктах система, відпрацювавши свій термін, вимагала заміни - виходила з ладу, світильники давали слабку освітленість. За два роки - 2016-2017 виконано будівництво системи зовнішнього освітлення на більш ніж 190 вулицях, також реконструкція на 51.

З 2016 року в місті розпочато масштабні роботи з будівництва та реконструкції мереж зовнішнього освітлення. У 2017 році обсяги були збільшені в два рази. Зовнішнє освітлення з'явилося на тих вулицях, де його раніше ніколи не було. А це сотні об'єктів, переважно внутрішньоквартальні території і вулиці приватного сектору.

Зміни відзначають і самі городяни. На вулицях Запоріжжя стало світліше і безпечніше ходити у вечірній час.

За останні два роки було виконано будівництво мереж зовнішнього освітлення по 193 об'єктам, ще по 51 - реконструкція.

Тільки за підсумками 2017 року силами КП «Запоріжміськсвітло» освітлені 147 вулиць і дворів. По кожному об'єкту окремо необхідно було виконати весь процес по будівництву мереж зовнішнього освітлення з встановленням електроопор, світильників, прокладкою електромереж та інше. Ще по 30 вулицях після реконструкції забезпечена 100% освітленість. Всього було встановлено понад 2,7 тис. сучасних світлодіодних світильників. Фахівці відзначають, що такі світильники надійніше і довше прослужать, також дають більшу освітленість, економічні у використанні за енерговитратами.

У новому 2018 році роботи по освітленню вулиць і дворів Запоріжжя будуть продовжені. У графіку КП «Запоріжміськсвітло» близько 70 об'єктів по будівництву і реконструкції мереж зовнішнього освітлення.