Служба судової охорони відзначає четверту річницю з дня створення

04.04.2023 17:55

Привітати співробітників територіального управління служби судової охорони у Запорізькій області з нагоди четвертої річниці з дня створення служби на урочисті збори завітали представники міської влади, керівники судів та Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

4 квітня 2019 року Вища рада правосуддя своїм рішенням затвердила Положення про Службу судової охорони. Тому саме ця дата вважається днем створення служби судової охорони. У Запорізькій області територіальне управління служби судової охорони розпочало свою діяльність 4 березня 2020 року. За цей час співробітники теруправління взяли під охорону майже всі судові установи. Лише у  Запоріжжі під їх захистом перебувають 16 об’єктів, 9 з яких охороняються цілодобово. Забезпечено правопорядок під час проведення понад 340 тисяч судових засідань, здійснено пропуск 460 тисяч відвідувачів та учасників судових процесів, попереджено пронесення 15 тисяч заборонених предметів. В ході урочистих зборів керівники судів одностайно відзначили - співробітники служби докладають усіх зусиль задля того, щоб забезпечити безпеку судових засідань, а також охорону приміщення, суддів та працівників апарату суду.

З нагоди четвертої річниці створення служби співробітників привітав перший заступник міського голови Олександр Власюк.

- Від міської ради маю честь подякувати вам за сумлінне виконання професійних обов’язків. Вважаю, що зала суду – це є те місце, де вершиться правосуддя, а значить має бути порядок і безпека, повага до Закону і його представників. Дякую вам за чітке виконання своїх обов’язків в умовах воєнного стану, за попередження можливих протиправних дій, за безпеку в приміщеннях суду і порядок на судових засіданнях, - відзначив Олександр Власюк.

Під час урочистостей кращі працівники територіального управління були нагороджені Почесними грамотами Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради.