У Запоріжжі на новій виставці «Плакати воєнного часу» експонується художник з Мелітополя

07.04.2023 16:50

Від сьогодні, 7 квітня, стартувала нова виставка формату «Плакати воєнного часу», яка проводиться у партнерстві з симпозіумом сучасного мистецтва BIRUCHIY. Цього разу запоріжцям представили 44 роботи нашого земляка – українського художника родом з Мелітополя Олексія Ревіки.

Організатори виставки розповідають - митець закінчив Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури в Києві, навчався у Міжнародній асоціації арттерапевтів. На основі однієї з арттерапевтичних методик розробив власну графічну мову.

- Олексій впевнений, що художній фронт є невід'ємною частиною руху спротиву, який українське суспільство протиставляє військовій агресії росії. А ще важливим інструментом комунікації зі світовою спільнотою для отримання уваги та підтримки. На нашій виставці представлені найяскравіші роботи художника, які він випустив у світ з 24 лютого 2022 року, - розповів директор Туристичного інформаційного центру Олексій Каніщев.

Сам митець об’єднав свої роботи воєнного часу назвою «Червона Лінія». Серія цих плакатів виставляються на антивоєнних виставках Німеччини, Нідерландів, США.

У Запоріжжі побачити їх можна на фасаді ТІЦу, конструкції на проспекті Маяковського та рекламних кубах по місту.