У Запоріжжі проведуть планові гідравлічні випробування теплових мереж

11.04.2023 10:45

Фахівці концерну «Міські теплові мережі» проводитимуть планові гідравлічні випробування теплових мереж на міцність та щільність трубопроводів, запірної і регулюючої арматури пробним тиском. Роботи розпочнуться з 17 квітня.

Як повідомляє концерн «МТМ», випробуванню підлягають усі зовнішні мережі і теплові вводи на будівлі (до елеваторних вузлів).

На час проведення випробувань теплової мережі тиском теплові пункти і системи теплоспоживання повинні бути відключені.

Для уникнення пошкоджень внутрішніх систем опалення, затоплення приміщень і заподіяння шкоди життю або здоров'ю людей банасоутримувачам необхідно:

  1. Встановити на першій засувці перед елеваторним вузлом металеві заглушки на подавальному і зворотньому трубопроводах з боку вводу теплоносія.
  2. Перевірити наявність металевих заглушок або оглядового розриву на подавальному і зворотньому трубопроводах з боку вводу теплоносія на бойлерних установках.
  3. У період проведення випробувань організувати спостереження за тепловими мережами, що знаходяться на балансі, і транзитними трубопроводами, які проходять по підвалах будівель.
  4. Забезпечити доступ представникам концерну «МТМ» до всіх приміщень будівель, через які проходять теплові мережі, незалежно від їх балансової належності.
  5. При виявленні витоку теплоносія телефонувати до міського Контакт-центру 15-80.
  6. Металеві заглушки встановлюються на весь міжопалювальний період до моменту початку опалювального періоду 2023-2024 рр.