Голова Заводського району Андрій Баєв відзвітував про результати роботи за минулий рік

04.01.2018 17:40

Сьогодні в ПК «Вогнетрив» відбулася зустріч голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Андрія Баєва з активом та жителями району. Підбиваючи підсумки 2017 року, Андрій Баєв подякував усій громадськості за все те, що вдалося зробити. У минулому році на благоустрій Заводського району та ремонт внутрішньоквартальних доріг було виділено понад 8,5 млн грн та більш ніж 15,5 млн на виконання робіт з ремонту та реконструкції житлового фонду.

- Нашим завданням було провести тендери, визначитися з підрядниками, укласти договори, простежити за якістю та термінами виконання запланованих робіт. При цьому обсяги і місце проведення робіт ми теж визначали самі, виходячи з потреб жителів району. І приємно відзначити, що з цим завданням ми впоралися, - зазначив Андрій Баєв.

Площа відремонтованих у минулому році доріг в районі склала 49 520 кв.м.

Крім того у 20-ти кварталах району був проведений ремонт внутрішньоквартальних доріг, загальною площею 13 883 кв. м. На 13 вулицях відремонтовано 6 026 кв. м. тротуарів. Також виконані роботи по ремонту тротуару в сквері ім. 30-тиріччя визволення України, площею 1469,75 кв. м. На 8 вулицях приватного сектора здійснена відсипка доріг.

На п'яти вулицях виконана прочистка і промивка систем зливової каналізації.

Велася в районі боротьба з карантинними рослинами. Хімічним способом були оброблені території загальною площею 51 273 кв. м. Також були виконані роботи по покосу трави, в т.ч. і на безгоспних територіях.

Чимало було зроблено і для поліпшення благоустрою району. На вул. Південне шосе була проведена реконструкція мереж зовнішнього освітлення, а на 17 вулицях і в сквері по вул. Євпаторійської мережі зовнішнього освітлення були побудовані.

Були ліквідовані в районі стихійні звалища, звідти вивезено майже 4 тонни сміття.

Більш ніж 15,5 млн грн витрачені на виконання робіт по ремонту і реконструкції житлового фонду району. Проводився ремонт покрівель, інженерних мереж, ліфтів, під'їздів, мереж холодного водопостачання.

Також важливим для жителів району став початок робіт з реконструкції зони відпочинку по вул. Л. Шмідта під пляж.

Підводячи підсумки, Андрій Баєв зазначив, що плани на 2018 рік не менш амбітні. Серед основних завдань щодо розвитку району – завершення реконструкції зони відпочинку по вул. Л. Шмідта під пляж, проведення 1-ї черги реконструкції скверу ім. 30-тиріччя визволення України, завершення капітального ремонту ДНЗ № 169, закінчення реконструкції трамвайного переїзду на вул. Глазунова та інше.