У Запоріжжі проводять благодійні курси з б'юті-майстерності

11.04.2023 18:30

Вже близько року в Запоріжжі функціонує кар’єрний хаб «ВОНА», який надає допомогу жінкам, що постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства та перебувають у групі ризику або потрапили в скрутні життєві обставини. З березня організація запустила курси з професійного навчання жінок за двома професіями: майстер манікюру та перукар. Навчання вже почались.

З березня кар’єрний хаб «ВОНА» ініціював старт навчання другого потоку жінок, які проходять курси  з професійного навчання. Здобувають дві професії:  майстер манікюру та перукар. Проєкт реалізується Фондом ООН в галузі народонаселення UNFPA за фінансової підтримки USAID разом з ГО «Ділові українські жінки в Запорізькій області».

- Зараз дуже великий попит на б'юті-сферу: на перукарів, майстрів манікюру, нарощування вій. Тому щj це така професія, яку ти можеш взяти з собою, працюючи як в Україні, так і закордоном. Щоб наші учениці набули більшого досвіду, ми створили ще соціальну перукарню в нас на базі хабу. І там жінки зможуть пройти додаткове навчання і набути досвіду взаємодії з живими людьми, щоб з різними запитами клієнтів попрацювати, - розповіла кар’єрна радниця Анна Бардаченко.

На базі хабу майстри навчають перукарській справі вже другий потік – сімох учениць. Серед них — і пані Інна. Перукарем стати мріяла ще з дитинства. До великої війни навчалася справі в Маріуполі, а прибувши до Запоріжжя вирішила згадати базові навички.

- У мене тільки 3 уроки пройшло, і сталась війна. Але все ж була мрія завершити навчання і працювати в цій сфері, - розповіла учениця перукаря Інна Матерченко.

Таку професію, кажуть організатори, можна швидко монетизувати. А вирости з рівня “початківець” за місяць курсів цілком реально – підтверджує власниця б'юті-студії. Lо навчання можуть долучитись не тільки молоді спеціалісти.

- Ми навчаємо і тих, хто хоче змінити свій профіль. Як це проходить? У нас є розклад, за яким приходять наші учні. Навчаємо базовим, актуальним чоловічим та жіночим стрижкам, техніці «фейт», англійській техніці та структурній, показуємо, як працювати з шарами та об’ємом, - пояснила засновниця б’юті-студії Катерина Індєєва.

В іншій кімнаті дівчата опановують нові для себе техніки манікюрe: комбінований та апаратний. У перший день курсів майстер розповіла теорію, а вже згодом учениці відточили отримані знання на практиці.

- Дівчата на першому занятті відпрацьовували одну модель по 4,5 - 5 годин. Сьогодні 5-й день навчання — вже по 2.5 - 3 години відпрацьовують. Тобто вони набирають швидкості, стають більш впевнені в тому, що роблять. Вже не бояться апарату, не бояться фрейзера, - сказала майстер манікюру Анна Корнєва.

Після завершення курсів учні отримають сертифікат, що підтверджуватиме їхню майстерність. Ба більше, практично відпрацювати нові вміння жінки зможуть у «Вона»-хабі. Найбільшим стимулом для професійного розвитку, діляться учениці, стають позитивні відгуки моделей.