У Запоріжжі Туристичний інформаційний центр знову відчинив свої двері

13.04.2023 15:45

Туристичний інформаційний центр відновив свою роботу сьогодні, 13 квітня. Відкриття супроводили презентацією виставки "Евакуація" київського художника Олега Харча. Вперше з початку повномасштабного вторгнення гості та мешканці міста знов змогли завітати до простору та отримати туристичні послуги.

На відкриття ТІЦу зібралося багато гостей. Серед них - до Запоріжжя завітав український митець, автор виставки "Евакуація" Олег Харч. Він приїхав до Запоріжжя з Києва. 
Роботи цього майстра експонувалися на понад 45 колективних і персональних виставках в Україні та світі, а ще прикрашають приватні колекції України, Канади, Ізраїлю, Італії, Болгарії, США, Німеччини, Норвегії та Узбекистану.
Олег Харч розповів гостям про свої роботи, представлені на експозиції. Загалом їх тут 50. За словами митця, ця серія його картин відображує події з 24 лютого 2022 року в хронологічному порядку. Роботи написані в жанрі фігуративного, постконцептуального, наївного мистецтва.
- Тема взаємовідносин з нашими сусідами мене завжди хвилювала. А коли трапилося повномасштабне вторгнення, це дуже зрезонувало. Я почав шукати шляхи вираження своїх емоцій, і саме ця техніка відображення реальності на полотні мені здалась найближчою, - поділився з гостями художник.
Окрім виставки, представники ТІЦу також анонсували гостям плани культурних подій та екскурсій, які відновлять в Запоріжжі.
Зокрема, тепер ТІЦ працюватиме у наступному форматі:

• Проведення виставок та подій всередині приміщення;

• Продаж сувенірної продукції з айдентикою Запоріжжя;

• Організація екскурсій за участю місцевих гідів.
Також відновив свою роботу сучаний хаб Запоріжжя @moderncityhub.
У рамках хабу буде ще більше виставок, лекцій, майстер-класів, культурних і мистецьких подій у Запоріжжі.
- Вже цими вихідними нас очікує музейний вікенд - плануємо провести екскурсію до музею архітектури в суботу та до музею феноменальної сили у неділю. Також наступного тижня буде цікавий захід з психологинею. Взагалі хочемо організувати серію таких цікавих та корисних зустрічей. Для цього плануємо долучити ДСНС, медиків - щоб дати запоріжцям такі потрібні в наш час знання. Надалі плануємо нарощувати темп, співпрацювати з гідами, продовжимо також і проєкт "Плакати воєнного часу ". Слідкуйте за нашими анонсами, - розповів директор ТІЦу Олексій Каніщев.
При цьому ТІЦ працюватиме з урахуванням норм безпеки - під час оголошення повітряної тривоги приміщення ТІЦу закривається. Відвідувачі зможуть пройти у найближче укриття, перелік яких є в залі, та перебувати там до завершення повітряної тривоги.