У Запоріжжі оновили шелтер для переселенців

14.04.2023 09:25

Осередок відкрили ще у перші дні війни. Однак приміщення не могло вмістити всіх, хто цього потребував. Тому міська влада спільно з благодійниками облаштували ще кілька кімнат та оснастили їх технікою та меблями.

Приміщення під прихисток ще на початку війни надали з комунального фонду міста. А от ремонтом та облаштуванням займались волонтери. Вони розповідають, що це було офісне приміщення, де не було ані меблів, ані ремонту, лише порожні кімнати. Завдяки міській владі, небайдужим людям та волонтерським організаціям тепер у шелтері є все необхідне, зокрема меблі, сантехніка та електроприлади. Наразі, аби розширити можливості прихистку, додатково облаштували ще три кімнати, а також кілька вбиралень та кухонь.

- Це приклад спільної комунікації міської влади, міжнародних партнерів та громадських організацій. Ми створюємо комфортні умови для проживання людей, які знайшли свій прихисток у Запоріжжі. Дякуємо за допомогу і співпрацю волонтерським і громадським організаціям, - говорить  директорка КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» Вікторія Агєнтаєва.

Нині у прихистку проживає сорок переселенців. Деякі родини мешкають тут вже більше року.