У 2017 році в Запоріжжі ремонти доріг велися по всіх фронтах

05.01.2018 14:15

Сотні об'єктів - міські магістралі, внутрішньоквартальні території, проїжджа частина приватного сектору, а також тротуари були охоплені ремонтами у 2017 році. Основний акцент міською владою був зроблений не на «латанні ям», а виконанні великих обсягів робіт – середніх та капітальних ремонтах, реконструкціях, також на якості.

2017 рік став досить продуктивним у напрямку утримання та ремонту об'єктів дорожнього господарства міста. Масштабна міська програма, що охоплює ремонтами магістралі, внутрішньоквартальні дороги, приватний сектор, також пішохідні зони стартувала два роки тому. За підсумками 2017 року обсяги виконуваних робіт у кілька разів перевищили показники попереднього. Всього було відремонтовано дороги загальною площею понад 745 тис. кв. м. Це сотні вулиць і дворів, де раніше дороги були розбиті та майже не проїзними. Велика частина - більше 500 тис. кв. м від виконаних ремонтів склали поточні середні, капітальні та реконструкції.

Роботи виконувалися силами КП «ЕЛУАШ», підрядних організацій.

Крім того, на найбільш завантажених ділянках доріг з інтенсивним потоком транспорту, в тому числі великовантажного, застосовувалася двошарова технологія укладання асфальту. Для верхнього шару використовувався матеріал особливої міцності. Таким чином, були відремонтовані дороги в напрямку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», по Набережній магістралі, частково по проспекту Соборному (перехрестя).

Варто відзначити, що внутрішньоквартальним і дорогам приватного сектору, тротуарам не приділялося уваги десятиліттями. Проблема стояла вже досить гостро.

У 2017 році в Запоріжжі було відремонтовано 128,7 тис. кв. м внутрішньоквартальних доріг. У приватному секторі виконаний ремонт проїжджої частини загальною площею 59,1 тис. кв. м – це відсипання асфальтобетонної крихтою (13500 кв. м), вперше за багато років асфальтування (45,6 тис. кв. м).

У всіх районах Запоріжжя ремонтами були охоплені пішохідні зони. У 2017 році приведені до ладу тротуари загальною площею 56 тис. кв. м, і це в кілька разів більше, ніж в попередньому.

У планах міської влади на 2018 рік продовжувати ремонти доріг і тротуарів, не зменшуючи взяті темпи.