Причина більшості пожеж у Запоріжжі – необережне поводження з вогнем

09.01.2018 11:02

Впродовж 2017 року на території міста Запоріжжя значно зросла кількість пожеж (на 45 % у порівнянні з 2016 р.), внаслідок яких загинуло 29 людей. Найбільше зростання числа пожеж сталося в Заводському (114 %), Комунарському (55 %) та Вознесенівському (47 %) районах міста.

Майже 90 % пожеж виникли з причин необережного поводження з вогнем, порушення правил безпеки під час експлуатації електроустановок.

Востаннє в 2017 році резонансна пожежа сталася 20 грудня на території Центрального ринку за адресою вул. Жуковського, 29, внаслідок якої згоріла секція кіосків на площі 50 х 4 м. Причини пожежі встановлюються, однак факторами, які сприяли виникненню і поширенню вогню, стало те, що охорона ринку не знала, де знаходяться гідранти; не було системи протипожежного захисту; електрообладнання експлуатувалося з порушенням правил його установки; торгівельні кіоски виготовлені з легкозаймистих матеріалів.

Зважаючи на ці фактори, міська влада в черговий раз зобов’язала профільних керівників виконавчих органів, комунальних підприємств та закладів міста Запоріжжя звернути увагу на роботу з забезпечення пожежної безпеки на підпорядкованих об’єктах та привести їх стан у відповідність до вимог чинного законодавства України.