У Запоріжжі посилюють заходи безпеки в лісових масивах

21.04.2023 12:27

Запоріжцям нагадують, що відповідно до розпорядження голови Запорізької райдержадміністрації Запорізької області від 30.03.2023 №73 «Про посилення заходів щодо пожежної безпеки в лісових масивах і сільгоспугіддях району у 2023 році» повністю забороняється відвідування лісів населенням та в’їзд транспортних засобів (крім службових). Заборона введена у зв’язку з воєнним станом та періодом підвищеної пожежної небезпеки.

Крім того, аби посилити контроль за дотриманням правил пожежної безпеки в лісових масивах та сільгоспугіддях, в тому числі Запорізької міської територіальної громади, фахівці філії «Запорізьке лісове господарство» спільно з працівниками Нацполіції та ГУ ДСНС України у Запорізькій області проводитимуть профілактичні рейди щодо охорони лісів від пожеж, виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісах. Винних притягатимуть до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Запоріжців закликають бути вкрай обережними, вживати всіх можливих заходів, щоб уникнути пожежі, дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки, в тому числі при відвідуванні міських парків, скверів та пляжів. При виявленні займання на відкритій території – негайно телефонувати до Служби порятунку за номером «101».