У Запоріжжі ремонтують покрівлю багатоповерхівки

21.04.2023 15:55

Ремонтні роботи проводяться в будинку по вулиці Незалежної України, 1/2. Стару покрівлю замінюють на нову тришарову.

Цей будинок у Дніпровському районі було збудовано у середині минулого століття. Останні 35 років там майже не проводилося капітальних ремонтів. А у жовтні минулого року неподалік від нього впала ракета. Тоді вибуховою хвилею було пошкоджено дерев’яну покрівлю, слухові вікна та технічні поверхи.

- Після обстеження будинку секретар міської ради Анатолій Куртєв доручив відремонтувати дах всього будинку. Покрівля ремонтується суцільно і це дуже важливо. Бо коли ремонт виконується зі швами з часом можуть з’являтися тріщини та затікання, - розповів виконуючий обов’язки голови Дніпровської районної адміністрації Володимир Грянистий.

Ця багатоповерхівка перебуває на балансі КП «Запоріжремсервіс». Наприкінці березня підприємство отримало дозвіл на виконання робіт і вже на початку квітня почався ремонт.

- Обсяг робіт великий - 12 під’їздів. Роботи виконуються поетапно. Дах відкривається над одним під’їздом, знімається стара покрівля, а потім вкладається нова тришарова - плити OSB та два шари руберойду, - зазначила представниця КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

Проведення ремонту покрівлі ускладнюють рясні дощі, які майже не припиняються останнім часом. Так, днями до комунального підприємства надійшло повідомлення від мешканки цього будинку про те, що в її квартирі протікає стеля. Комунальники миттєво відреагували. Наразі на цій частині покрівлі фахівці виконали необхідні роботи для усунення аварійної ситуації. Там замінили балки та поклали спеціальну плівку, щоб до закінчення ремонту покрівлі квартира не страждала від дощу.

За сприятливих погодних умов ремонт покрівлі у цьому будинку планують завершити до кінця травня.