У міському департаменті реєстраційних послуг підбили підсумки діяльності за минулий рік

09.01.2018 16:00

За інформацією департаменту надання реєстраційних послуг Запорізької міської ради, у 2017 році департаментом забезпечено понад 4 млн. грн фактичних надходжень до загального фонду бюджету міста Запоріжжя. Половина з них – надходження від адміністративного збору за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Минулого року управлінням державної реєстрації речових прав на нерухоме майно проведено понад 15,5 тис операцій. Майже половини з них (7,5 тис) – це державна реєстрації права власності, понад 3 тис - надання інформації з державного реєстру речових прав, 1,5 тис - внесення змін до записів державного реєстру речових прав. Крім того, до управління протягом року надійшло майже 23 тис справ від нотаріусів, які надсилають на зберігання заведені ними реєстраційні справи.

Управлінням державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців минулого року проведено первинну реєстрацію більше 15 тис фізичних осіб-підприємців та понад 3 тис юридичних осіб.

У 2017 фахівці управління зареєстрували понад 10 тис змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі щодо юридичних осіб та майже 4 тис щодо фізичних осіб-підприємців. Всього проведено майже 32,5 тис реєстраційних дій. Крім того, постійно оброблюються запити та надаються витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ведеться робота щодо його ведення, проводиться робота щодо приймання на облік реєстраційних справ юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від інших органів державної реєстрації, формуються та передаються реєстраційні справи та дії юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, які змінили місцезнаходження, до іншого органу реєстрації.

З метою покращення якості надання послуг державної реєстрації, з вересня 2017 року прийом документів щодо проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців здійснюється через філії Центру надання адміністративних послуг.

Управлінням державної реєстрації фізичних осіб минулого року відпрацьовано та надано більше 1 млн послуг. Серед них - довідки про реєстрацію, реєстрація або зняття з реєстрації місця проживання, справи про адміністративні правопорушення, відповіді на запити підприємств, установ, організацій будь-якого підпорядкування, електронні запити управлінь праці та соціального захисту населення міської ради по районам, наповнення електронного реєстру територіальної громади м. Запоріжжя, консультації громадян.