Запоріжжя продовжує підтримувати соціально незахищені категорії містян

24.04.2023 19:00

У Запоріжжі не припиняють здійснювати аналіз потреб найбільш незахищених категорій містян. Аби надати цій категорії ще більше допомоги, залучають міжнародні організації. Так, завдяки співпраці з USAID Project HOPE було передано гігієнічні набори людям з інвалідністю, тим, хто потребує додаткового піклування, та матерям-одиначкам.

Наразі на обліку в органах соцзахисту міста перебувають майже 27 тисяч осіб з інвалідністю різних категорій. Допомогу їм видають в усіх районах Запоріжжя вже протягом трьох днів. За словами представниці організації USAID Project HOPE Анни Андрєєвої, до складу наборів входять шампунь, миючі засоби, туалетний папір, санітайзери, зубні щітки тощо. Загалом планують роздати близько 2 тисяч наборів.

- Для того, аби отримати допомогу, необхідно перебувати на обліку в управлінні соцзахисту по районах. І особи з інвалідністю це знають, і внутрішньо переміщені особи. Там отримують довідку про взяття на облік, і також отримують допомогу на проживання. Окрім цього, необхідно зазначити бажання отримувати гігієнічний чи продуктовий набір у майбутньому. За сприяння Інституту розвитку міста ми будемо робити заявки і, за сприяння наших міжнародних партнерів, отримуватимемо допомогу адресно, і будемо роздавати в майбутньому всім охочим, - розповіла начальниця управління соціальних місцевих програм департаменту соцзахисту населення Лілія Примушко.

Надання допомоги координується міської владою згідно з запитами соціальних служб у різних районах. 

- Наші управління соцзахисту щоденно видають продуктові і гігієнічні набори. Сьогодні буде видано 400 гігієнічних наборів, але паралельно з іншим комунальним підприємством видаємо продуктові набори для людей, що опинились у складних життєвих обставинах, - розповіла директорка КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» Вікторія Агєнтаєва.

Заразі у Запоріжжі близько 200 тисяч людей з певним статусом потребують гуманітарної підтримки. Необхідну допомогу їм надаватимуть і надалі.