Запорізькі благодійники продовжують підтримувати мешканців зруйнованих обстрілами будинків

25.04.2023 14:35

Міська влада Запоріжжя активно співпрацює з благодійними організаціями. Після повномасштабного вторгнення рф волонтери надавали значну допомогу - як в підтримці військових, так і вимушених переселенців, а також людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Цього разу мешканці дев’ятиповерхівки по вул. Зестафонська, 8 отримали гігієнічні набори від БФ «Карітас Запоріжжя».

Нагадаємо, ворожа ракета атакувала житловий будинок по вул. Зестафонській, 8 минулоріч у жовтні. Внаслідок прямого влучання обвалився цілий четвертий під’їзд. Багато людей загинули та отримали поранення.

Міська влада всіляко підтримує мешканців зруйнованих багатоповерхівок. Зокрема виплатою грошової допомоги в розмірі 10 тисяч гривень щомісячно тим, чиє житло повністю зруйноване або визнане непридатним для проживання, видачею необхідної гуманітарної допомоги із залученням міжнародних благодійних організацій. Так, одна з них - БФ «Карітас Запоріжжя». Цього разу благодійники роздали більше сотні гігієнічних наборів жителям будинку по вул. Зестафонській, 8. У пакунках засоби для прання та особистої гігієни.

- Міська влада піклується про людей і намагається задовольняти їх потреби в продуктових, гігієнічних наборах, будівельних матеріалах. Ця робота триває систематично. На жаль, через велику кількість ракетних обстрілів міста збільшується перелік будівель, які мають потребу у відновленні, або визнаються непридатними для проживання. В нас є графік видачі гуманітарних наборів, будь-яких. Надходить запит від мешканців зруйнованих будинків, чого саме вони потребують. Далі щомісяця ми організовуємо видачу, намагаючись забезпечити жителів цих будинків мінімальними наборами. Також співпрацюємо з міжнародними донорами і надаємо інформацію щодо потреб у фінансовій допомозі, - розповіла директорка КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» Вікторія Агентаєва.

Загалом представники міської влади надають всебічну допомогу мешканцям постраждалих будинків. Так, одразу після «прильоту» одночасно з роботою рятувальників розгортають міський гуманітарний штаб, фахівці якого працюють з містянами, надаючи їм необхідну підтримку та консультації. Відповідальним за процес організації є голова районної адміністрації. Намети з впізнаваною символікою міста напинають щоразу й під час видачі гуманітарної допомоги. Таким чином, у випадку виникнення додаткових питань, люди можуть звертатися для їх вирішення. Так, мешканці будинку по вул. Зестафонській, 8 поступово розв’язують  поточні проблеми багатоповерхівки і прилеглої до неї території.

- Виникло питання щодо нестачі грошей на покіс трави. В цьому будинку ОСББ, але коштів у голови немає, бо мало людей тут живуть. Ми їх терміново включили у графік і будемо проводити покіс. Наша толока Дніпровської райдаміністрації буде проходити тут, на локації Зестафонська, 8. До цього було питання у встановленні великого сміттєвого баку. Дуже складне питання газифікації. Раніше газ заходив від четвертого під’їзду, але зараз все перебито, поруйновані фундаменти в районі третього під’їзду. Довго з газовими компаніями проходили різні перевірки і технічне рішення таки знайдене, питання буде вирішуватись, - зазначив в.о. голови Дніпровської районної адміністрації Володимир Грянистий.

Також активісти міжнародної БО «АДРА» продовжують видачу свіжого хліба мешканцям зруйнованих багатоповерхівок у Запоріжжі. Сьогодні побували за вже згаданою адресою вул. Зестафонська, 8.