У Запоріжжі все більше колективів приєднуються до загальноміської толоки

27.04.2023 11:35

У Запоріжжі триває весняна загальноміська толока, яка стартувала 24 квітня. До акції вже приєдналися чимало охочих, зокрема працівники комунальних підприємств, міських управлінь та департаментів, райадміністрацій, а також представники депутатського корпусу. Сьогодні територію за межами адмінбудівлі, в якій працюють, впорядкували фахівці управління соціального захисту населення по Заводському району.

«Запоріжець сучасного покоління - не той, хто пише гнівні коментарі в соціальних мережах, а той, хто ДІЄ!» - саме така основна думка заходу. Цього разу, попередньо «озброївшись» рукавичками, робочим одягом та садовим інвентарем – зокрема сапками й граблями - до загальноміської толоки приєднався колектив управління соціального захисту населення по Заводському району. Загалом більше 20 осіб вийшли на прибирання.

Попередньо окреслили «фронт робіт»: викосити траву й впорядкувати газони, прибрати випадково кинуте сміття та залишки торішнього листя. Також побілити бордюри і обробити стовбури дерев спеціальною сумішшю - захистом від гризунів та шкідників.

- Ми завжди підтримуємо нашу територію у належному стані, але зараз працюємо у зв’язку з загальноміською толокою й очікуваним потеплінням - трава підросла, десь залишилося після зимового періоду листя, тож ми вийшли підтримати загальний благоустрій міста Запоріжжя, - розповів начальник управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Заводському району Олексій Кравець.

Колектив управління соцзахисту на прибирання одягнув різнокольорові світловідбиваючі жилети. Кажуть, у такий спосіб намагалися привернути увагу містян, аби все більше людей на власному прикладі заохотити до впорядкування й прибирання місць, в яких вони живуть.

- Якщо кожна особа, кожен голова ОСББ або іншого приватного будинку вийде на вулицю, візьме граблі або сапку та зробить те, що робить колектив нашого управління – це буде дуже добре. Це неабияк згуртовує людей, – додав Кравець Олексій.

Нагадаємо, започаткована екологічна ініціатива покликана згуртувати усіх містян задля того, щоб зробити Запоріжжя ще чистішим та комфортнішим тилом для наших військових. Триватиме загальноміська толока до 24 травня. Долучитися може кожен. Для цього потрібно об’єднатись з друзями чи колегами у команду та обрати будь-яку активність, яка зробить Запоріжжя чистішим і охайнішим.

За умовами, команді потрібно дати назву, зареєструвати її через гугл-форму та зробити у соцмережах фотозвіт виконаної роботи. Обов’язково у дописах мають бути хештеги, щоб світлини не загубилися: #дій_некоментуй #результатнашимисилами #запоріжжя_toloka_festival.

Серед усіх команд буде обрано команду-переможця, яка отримає VIP-квитки в кінотеатр, табличку з відзнакою та фірмові сувеніри.