У котельні Вознесенівського району міняють колектор мережевої води

27.04.2023 17:25

Після закінчення опалювального сезону в Запоріжжі тепловики розпочали підготовку до нового. Фахівці концерну «Міські теплові мережі» виконують ремонти мереж теплопостачання і котелень. Зокрема, у котельні Вознесенівського району проводять заміну колектора мережевої води.

Роботи з заміни колектора 720 мм протяжністю 33 м ведуться в котельні у Вознесенівському районі. В експлуатації цей колектор перебував із середини минулого століття. За десятки років роботи товщина стінок труб значно зменшилася, тому їх довелось замінити.

- Цей комплекс робіт дасть нам змогу знизити ризики аварійності від даного об’єкту і відключення теплоносія усього району, - розповів директор філії Вознесенівського району концерну «МТМ» Олег Савін.

Наразі на котельні працюють три бригади. Фахівці не тільки займаються заміною колектора, а й виконують поточні ремонти мережевих насосів та електродвигунів до них.

Після завершення ремонтних робіт на цій котельні буде проведено гідравлічні випробування. На ділянках, які їх не пройдуть, будуть виконуватися роботи з заміни трубопроводів.