У Запоріжжі стартував сезон фонтанів

27.04.2023 17:30

Першими минулого тижня запрацювали водограї на площі Поляка. Вчора, 26 квітня, комунальники ввімкнули Фонтан Життя на площі Маяковського, а сьогодні, 27 квітня – водограї на бульварі Шевченка.

Фонтан Життя в Запоріжжі вмикають зазвичай о 10 ранку. У перші дні його роботи на площі збирається чимало гостей та місцевих жителів, щоб помилуватися подією.

- Цей фонтан дуже подобається, він дуже гарний. До нього прямо хочеться підійти, походити довкола. І дітки тут на велосипедиках, всі такі веселенькі. Це прямо душу тішить, - поділилась враженнями жителька Запоріжжя Ганна.

Міськими фонтанами опікується комунальне підприємство «Титан». Наразі, крім Фонтану Життя, вже працюють фонтани на площі Поляка та на бульварі Шевченка.

- Під час міжсезоння було виконано роботи з технічного обслуговування фонтанного обладнання - насоси, форсунки, електродвигуни тощо. Все було перевірено та підготовлено до роботи. Наразі планується запускати 7 стаціонарних фонтанів. Актуальний графік роботи встановлено з 10.00 до 20.00  години, - розповів майстер служби експлуатації фонтанів КП «Титан» Юрій Грицаченко.

Втім, головною проблемою для запорізьких фонтанів залишаються вандали та недбайливе ставлення деяких запоріжців.

- Якщо фонтан сильно засмічується, це потребує позачергового обслуговування. Потрібно зливати воду, заново проводити обслуговування, потім заново набирати і запускати. Це і ресурси підприємства, і час робітників. Тому хочеться звернутися до мешканців міста та вкотре попросити все ж акуратно поводитися з комунальним майном, яке приносить естетичне задоволення більшості містян, - додав Юрій Грицаченко.

До кінця травня, крім стаціонарних, фахівці комунального підприємства «Титан» планують поновити роботу плаваючих фонтанів, що розташовані на штучних водоймах в паркових зонах Запоріжжя. А 4-5 травня почне працювати каскад фонтанів «Райдуга».