В Олександрівському районі тривають роботи з благоустрою

28.04.2023 10:05

У Запоріжжі комунальники продовжують роботи з комплексного благоустрою. Наразі особлива увага приділяється виконанню сезонних робіт, а також в усіх районах міста проводяться весняні толоки.

Як повідомили в Олександрівській райадміністрації, з 21 по 27 квітня з метою забезпечення належного санітарного стану внутрішньоквартальних територій житлового фонду району організовано та виконано наступні роботи:

  • навантаження, подрібнення та вивезення гілля (пр. Соборний, 36, вул. Гоголя, 60, вул. К. Великого, 18, вул. Крива бухта, вул. Перша ливарна, 46, вул. Жуковського, 61, перетин вул. Вишневої та Пестеля). Підрядна організація вивезла 10 т гілля. У виконанні робіт було задіяно 6 робітників та 4 одиниці техніки;
  • збирання та перевезення безпечних відходів (вул. Арочна, вул. Гоголя, 2, вул. Жуковського, 15, перетин вул. Базарної та Академіка Амосова). Підрядна організація вивезла 8 т сміття. У виконанні робіт було задіяно 6 робітників та 4 одиниці техніки;
  • навантаження та вивезення опалого листя по вул. Поштовій, 169а. Підрядна організація вивезла 1 т листя. У виконанні робіт було задіяно 4 робітника та 2 одиниці техніки.

Крім того, мешканці приватного сектору Олександрівського району провели весняну толоку по вул. Арочній. У результаті прибирання було вивезено 4 т сміття.

З метою забезпечення належного санітарного стану та проведення заходів з комплексного благоустрою території міста працівники відділу економічного розвитку та підприємництва провели обстеження підприємств торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування по пр. Соборному, Набережній магістралі та вул. Базарній.

За результатами обстеження керівникам 41 підприємства вручили повідомлення про необхідність виконання низки робіт. Зокрема, прибирання прилеглої до закладів території, фарбування елементів благоустрою, видалення графіті, покосу трави. Фахівці також направили листи керівникам чотирьох ринків Олександрівського району з попередженням про необхідність прибирання внутрішньої та прилеглої території.