У Запоріжжі пройшов семінар для комунальних некомерційних підприємств в галузі охорони здоров’я

28.04.2023 16:15

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання оплати праці та безпеки праці набули нового значення. Тисячі підприємств продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування. Організувати виробничий процес в умовах воєнного стану — надскладне завдання, до виконання якого потрібно підготуватися належним чином.

Так, 21 та 26 квітня фахівцями управління з питань праці міської ради, спільно із спеціалістами Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та Головним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області проведено на базі комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» міської ради семінар присвячений Всесвітньому дню охорони праці та додержанню трудового законодавства в період воєнного стану для комунальних некомерційних підприємств, в галузі охорони здоров’я територіальної громади міста Запоріжжя (далі-КНП).

Представники КНП змогли отримати консультацію з питань:

  • порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві;
  • дотримання норм трудового законодавства в умовах воєнного стану;
  • порядку проведення повідомної реєстрації колективних договорів;
  • недопустимість дискримінації ВІЛ/СНІД. Забезпечення рівних можливостей жінок та чоловіків у трудових відносинах. МОБІНГ. Протидія торгівлі людьми та ризики потрапляння в трудове рабство.

У свою чергу представники КНП взяли активну участь в обговоренні вищезазначених питань. Проведення наступного семінару заплановано на травень 2023 року.

Отримати консультацію або записатися на семінар можна за номером телефону: 228-01-72 або 228-06-10.