Запорізькі комунальники наводять лад на прибудинкових територіях

29.04.2023 10:40

З 24 квітня в Запоріжжі триває загальноміська толока. Протягом місяця всі містяни можуть взяти участь у великому прибиранні. До акції вже доєдналися працівники багатьох установ і комунальних підприємств, зокрема і КП «Запоріжремсервіс». Наразі вони наводять лад у Вознесенівському, Заводському та лівобережній частині Дніпровського району. В центрі уваги комунальників - прибудинкові території, що знаходяться в підпорядкуванні підприємства, дитячі майданчики, зелені зони.

Колектив комунального підприємства «Запоріжремсервіс» активно долучився до весняної толоки. Тільки за перші три дні виконано роботи за більш ніж сорока адресами.

- Наші працівники прибирали, облаштовували квіткові клумби, подекуди обрізали дерева, фарбували і викошували траву. До речі, тільки один з підрозділів підприємства —третій підрозділ з управління житловими будинками — лише у понеділок викосив траву загальною площею 3,5 тис. квадратних метрів, - розповіла представниця КП “Запоріжремсервіс” Лідія Гвілава.

Працівники підприємства навели лад на прибудинкових територіях по вулицях Парковій та Лобановського в Дніпровському районі. Для покосу трави використовують спеціальну техніку з навісним обладнанням. Це полегшує і прискорює виконання робіт.

Ще одна бригада «Запоріжремсервісу» працювала на вулиці Перемоги, 79 у Вознесенівському районі. Рясні дощі сприяють росту трави, тож роботи у комунальників вистачає.

Проведення толоки — давня українська традиція. Зазвичай люди збиралися, щоб допомогти сусідам, вдовам, сиротам. Використовували толоку і для організації громадських робіт - будування церков, шкіл, читалень, доріг тощо. Нині ж толока набуває нових сенсів.

- Створення затишку і комфорту для містян, підтримання чистоти — це та робота, яку «Запоріжремсервіс» виконує постійно. Але коли це така спільна ініціатива, покликана зробити рідне місто ошатнішим, затишнішим, гостинним тилом для наших героїв — українських військових, то більше завзяття, енергії і ентузіазму виявляють наші працівники, - зазначила Лідія Гвілава

Комунальники закликають долучатись до ініціативи усіх запоріжців. Для цього потрібно об’єднатись у команду, заповнити гугл-форму, і зробити фотозвіт виконаної роботи в соцмережах, обов’язково додавши тематичні хештеги #дій_некоментуй, #результатнашимисилами, #запоріжжя_toloka_festival. Команду-переможницю оберуть 24 травня, її учасники отримають квитки в кінотеатр та фірмові сувеніри.