Ветерани Запоріжжя долучились до загальноміської толоки

01.05.2023 18:45

24 квітня в Запоріжжі стартувала велика весняна акція «ЗАПОРІЖЖЯ TOLOKA FESTIVAL». Ініціативу підтримали освітяни, медики, працівники комунальних підприємств, спеціалісти районних адміністрацій. Толока об’єднала навколо себе і чимало небайдужих запоріжців. Зокрема в Олександрівському районі міста прибирати одну з паркових зон взялися ветерани.

В Олександрівському районі Запоріжжя триває велике прибирання, до якого долучилися і ветерани. І хоча замість «толока» вони вживають звичне для них слово «суботник», приклад ветеранів вартий наслідування.

- Наше улюблене місто має бути завжди в чистоті. Ми виходили завжди на суботники. Цю традицію підтримуємо й досі. Нині вийшли на суботник до скверу по вулиці Залізничній, 13. І в себе біля офісу теж проведемо такий захід, - розповів голова ветеранської організації Олександрівського району Семен Юринський.

Підтримати ініціативу ветеранської спілки вирішили і співробітники районної адміністрації Олександрівського району. Разом з ветеранами вони навели лад у сквері біля управління «Укрзалізниці».

- Цей сквер популярний серед містян. Дуже багато людей проводять в ньому свій час, є дитячий майданчик недалеко. Взагалі він у непоганому санітарному стані, проте виявлено невеличкі місця скупчення побутового сміття. Ми його прибрали, і підрядна організація, яка допомагає в районі з прибирання сміття, вивезе його найближчими днями, - зазначила заступниця голови Олександрівської районної адміністрації Світлана Даркова.

Крім паркової зони по вулиці Залізничній, в Олександрівському районі вже встигли навести лад на березі річки Суха Московка. Ще ряд локацій чекає на прибирання.

- У нас заплановані ще толоки в місті, в районі. Це підйом по вулиці Троїцькій і береги річки Мокра Московка. Паралельно ми виконуємо всі роботи з приведення району до ладу та продовжуємо вивозити гілля, стихійні звалища. Працюють всі комунальні підприємства: «Зеленбуд», «ЕЛУАШ», «Титан», до 25 травня район буде прибраний, - наголосив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Долучитися до весняної толоки може кожен житель Запоріжжя. Для цього треба знайти однодумців та об’єднатись у команду, а далі – обрати активність, яка зробить Запоріжжя чистішим. Також потрібно заповнити гугл-форму і зробити фотозвіт виконаної роботи в соцмережах, з  хештегами #дій_некоментуй, #результатнашимисилами, #запоріжжя_toloka_festival. Серед усіх команд буде обрано команду-переможця, яка отримає пам'ятні подарунки.